Pe două roţi pentru sănătatea pământului. FOTO

313

Mare uimire pe cei câţiva întârziaţi ce au trecut în seara de sâmbătă prin Parcul Central.

În drepul statuii soldatului ce străjuieşte parcul parcă a aterizat un OZN, când vezi o lanternă clipind în noapte ori e un copil ce se joacă ori un biciclist ce-şi face vizibilă prezenţa. Dar dacă sunt câteva sute de luminiţe trebuie să fie ceva serios. Adică câteva sute de ciclişti.

Vremea plăcută de afară şi faptul că sâmbătă s-a sărbatorit Ora Pământului a scos posesorii de doup roţi din casă. Toţi cei ce au respect faţă de pământul ce încă ne mai suportă cu greu, au crezut de cuviinţă să marcheze momentul într-un mod deosebit. Au făcut un circuit ad-hoc de-a lungul câtorva bulevarde ale oraşului. Plecarea a fost de la monumentul din parc, au trecut prin faţa Catedralei Mitropolitane şi au continuat până la Gara de Nord.

Au participat copii de câţiva anişori împreună cu părinţii, până la cetăţeni cu mai multe decenii de învârtit lanţul. Când ai o pasiune nu contează nici bicicleta, au fost vechituri foarte modeste, biciclete de oraş, biciclete de viteză pentru şosea, de căţărat pe cărări de munte sau chiar vârfuri ale tehnologiei din materiale împrumutate din zona spaţială.

Ora Pământului a fost marcată pentru prima dată de către WWF (World Wide Fund for Nature) la Sydney, în martie 2007, şi a ajuns în scurt timp un fenomen planetar.

,,Decât să stăm acasă şi să folosim energia electrică la televizor şi calculator, mai bine pedalăm şi consumam din energia proprie”. ,,Dăm şi o mână sau o pedală de ajutor la iluminatul oraşului cu dinamurile noastre”.

Scopul entuziaştilor a fost atins. Au demonstrat încă o dată, dacă era nevoie, că bicicleta rămâne cel mai economic şi ecologic mijloc de transport. Iar copiii prezenţi au avut ce învăţa din joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ