Pază strictă la graniţele de vest a României

178

Mişcarea refugiaţilor şi pătrunderea ilegală în ţara noatră a celro 60 de migranţi, prinşi săptămâna trecută, au pus autorităţile în alertă. Graniţele de vest a României sunt păzite cu stricteţe de poliţiştii de frontieră, ajutaţi de jandarmii timişoreni.

Nu mai puţin de 75 de jandarmi din Timişoara au supravegeat, zilnic, frontierele din Timiş, Arad şi Caraş-Severin pentru a-i prinde pe cei care încearcă să intre ilegal în ţară. Acţiunea a vut loc în perioada 30 noiembrie – 18 ianuarie.

“În această perioadă, efective de jandarmi din cadrul Grupărilor Mobile Timişoara, Craiova, Cluj – Napoca şi Tîrgu – Mureş, au acţionat în cooperare cu poliţiştii de frontieră din judeţele Arad, Timiş şi Caraş – Severin pentru menţinerea unui climat propice de ordine şi siguranţă publică atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona localităţilor de frontieră din zona de vest a tării”, transmit reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Misiunile desfăşurate au constat în executarea unor acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, participarea la supravegherea căilor de comunicaţie, a zonelor şi locurilor de interes operativ din zona de frontieră şi participarea la organizarea unor filtre şi activităţi de control.

Aproape 2.000 de autoturisme au fost verificate la sânge de poliţişti şi jandarmi, 400 de persoane au fost legitimate, printre care şi 6 urmărite naţional sau internaţional, şi s-au aplicat amenzi de 2.600 de lei.

Supravegherea graniţelor din vestul ţării continuă, iar zonele verzi din perimetrul acestora sunt verificate tot timpul de poliţişti şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ