Paul Codrea, ”uns” ca și principal al Ripensiei

179

Paul Codrea este antrenorul ales de Ripensia pentru următorul pas al proiectului din Ciarda Roșie. Fostul internațional o preia pe Ripi de pe poziția a 11-a din Liga a II-a.

Finalul anului aduce noutăți pentru gruparea de ligă secundă Ripensia Timișoara. Roș-galbenii au oficializat contractul cu Paul Codrea așteptat de câteva săptămâni. Tehnicianul în vârstă de 37 de ani este oficial noul antrenor principal al echipei timișorene, începând cu această săptămână.

Așteptată de săptămâni bune, numirea vine într-un moment de final de an, la câteva zile după ultima partidă oficială din 2017. El preia echipa de la Radu Suciu, cel care a asigurat interimatul la formația timișoreană în ultimele cinci săptămâni.

”Ripensia reprezintă un club important în țară, este o mare provocare să antrenez în liga secundă. Aș putea să compar creșterea Ripensiei cu cariera mea de antrenor, au început în același moment. Voi colabora cu Radu Suciu și implicarea sa pe viitor va fi importantă”, au fost primele cuvinte ale lui Paul Codrea din poziția de antrenor principal.

Antrenorul a bătut în cuie programul de iarnă, unul care începe cu reunirea din 8 ianuarie și care va avea 9 amicale dar și un posibil cantonament de iarnă. ”Nu aș vrea să renunț la nimeni din acest lot. Sigur îmi doresc câțiva jucători, posibil dintre cei pe care i-am mai pregătit la alte echipe. Vom vedea dacă primim jucători de la Viitorul în schimbul transferului lui Mediop”, a punctat Codrea.

Codrea se află la cel de-al treilea mandat ca principal, după perioadele petrecute la ASU Politehnica și CS Ghiroda. De ultima echipă s-a despărțit zilele trecute pentru a prelua Ripensia. ”Avem mare încredere în potențialul lui și că poate să ducă mai departe prima echipă a Ripensiei să o dezvolte și să o ducă spre marea performanță”, a subliniat președintele Radu Ienovan.

Mulțumiți și nu prea de locul 11

Șeful clubului a făcut și o scurtă analiză a ceea ce a însemnat evoluția clubului în Liga a II-a. ”Am făcut un efort ridicat la nivel sportiv și organizațional. Promovarea în eșalonul secund a necesitat un alt efort față de ceea ce am întâlnit la Liga a III-a. Parcursul pe care l-am avut nu ne-a mulțumit, iar principala problemă a fost pierderea a patru jucători valoroși. Apoi ar fi și plecarea antrenorului Remus Steop care ne-a dat bătăi de cap.

Acest loc 11 putea fi mult mai bun. Dar pe de altă parte mă bucur că am dus la final aceste etape fără a avea vreo sincopă, nu avem niciun fel de datorii sau restanțe. Este o mare realizare pentru că în vară acopeream doar vreo 70% din bugetul necesar. Vom căuta să consolidăm clubul urmând aceleași valori: partea juvenilă Academia Ripensia și dezvoltarea unei părți investiționale pentru cei interesați”, a încheiat Ienovan.

Căpitanul echipei, Adrian Popa, a făcut la rândul său o radiografie a turului văzută din vestiar: ”Am venit la Ripensia acum 5 ani și jumătate de la primul trial. Într-un timp destul de scurt am ajuns în anticamera Ligii I și este o satisfacție enormă pentru mine. Impactul cu liga a doua a fost incredibil; nivelul ligii este unul ridicat și diferența s-a făcut la experiență. Multe echipe au jucători de prima ligă, iar noi am încercat să anulăm aceste lipsuri cu unitatea grupului”.

Mediop, spre Viitorul

Un detaliu important al acestei ierni la Ripensia îl reprezintă transferul lui Mediop la Viitorul Constanța. Dorit de Gică Hagi, atacantul african este aproape de a urca în Liga I; negocierile vor avea loc în zilele următoare iar varianta agreată de Ripensia este o sumă de bani plus câțiva jucători la schimb sau împrumut.

Mediop este încă sub contract cu Ripensia și în zilele vitoare vom discuta exact despre acest transfer. Toate cele trei părți sunt interesate, trebuie să găsim numitorul comun. Noi suntem deschiși, din punct de vedere moral trebuie să îi facilităm această mutare. Sperăm să fie bine și pentru noi pe termen mai lung. Nu vom bloca o trecere a lui Mediop la echipa campioană, unde e dorit de domnul Hagi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ