Patrula Vlad Ţepeş şi-a început activitatea-VIDEO

101

Patrula Vlad Ţepeş, înfiinţată ca o ariergardă civică pentru a mobiliza spiritul de solidaritate a românilor, şi-a început activitatea. În frunte cu liderul, campionul Daniel Ghiță, membrii patrulei s-au deplasat la Ineu şi protestează în faţa Judecătoriei de aici.

Scopul lor este de a spriji eforturile localnicilor din satul Nadăş, care încearcă să demonstreze în instanţă că retrocedarea satului (90% din suprafaţa localităţii) a fost ilegală.

„Acțiunea de astăzi (n.r. joi) a Patrulei Vlad Țepeș este semnalul pe care îl dă Partidul România Unită că românii nu mai acceptă abuzurile retrocedărilor frauduloase și că instituțiile statului trebuie să își facă datoria și să oprească jaful prin care bucăți întregi de țară au ajuns pe mâna infractorilor cu diplomă”, transmit membri Patrulei Vlad Ţepeş.

Sătenii din Nadăş s-au trezit că terenurile şi pădurile lor, pe care ei le-au moştenit de la moşi-strămoşi, au fost retrocedate. Pentru că afacerea părea suspectă, pe fir a intrat şi DNA, care a demonstrat că documentele care stăteau la baza retrocedărilor erau false.

Expertiza cerută de DNA a arătat că actele în baza cărora familia Colţeu a pus mâna pe 8.000 de hectare de teren şi păduri erau false. În 2006, într-o singură şedinţă de judecată, familia Colţeu era împroprietărită cu 90 la sută din suprafaţa satului Nadăş, de la păduri, drumuri şi până la terenuri, cămin cultural ori dispensar. Procurorii DNA au descins la Nadăş cu câteva luni în urmă şi au pus sechestru pe toate bunurile familiei Colţeu.

LĂSAȚI UN MESAJ