A încercat metoda „accidentul” şi la Timişoara, dar nu i-a mers. Acum e în arestul Poliţiei-VIDEO

205

Polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat în, flagrant delict, un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda ,,accidentul”. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 28 de ani, din Brăila, bănuit de înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.

În fapt, bănuitul ar fi apelat telefonic o tânără de 24 de ani și, asumându-și calități false, i-ar fi pretins 5000 de euro, invocând implicarea tatălui acesteia într-un accident de circulaţie soldat cu victime.

Astfel, victima s-ar fi întâlnit cu bărbatul pe raza municipiului Timișoara pentru a-i înmâna o parte din suma solicitată, moment în care polițiștii au organizat flagrantul.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, bănuitul fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

***

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;

• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:

• verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

• dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

• fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

• nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

LĂSAȚI UN MESAJ