Patru centre de arşi în ţară. Unul, la Timişoara!

89

Vom investi în patru centre de arşi, a anunţat premierul Dacian Cioloş, unul dintre aceste centre fiind la Timişoara! Tragedia Colectiv ne-a arătat cât suntem de descoperiţi la acest capitol.

„Am anunţat deja un program naţional pentru arşi care vizează investiţii în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Totodată, în cadrul Programului Naţional de Oncologie, avem un subprogram de oncologie pediatrică cu o alocare preliminară de circa 2% din totalul bugetului de programe şi un program pentru asistenţă medicală dedicată nou-născutului prematur unde se are în vedere modernizarea secţiilor de terapie intensivă neonatală printr-o alocare de minim 3% din bugetul total de programe”, a anunţat Dacian Cioloş.

„Avem ca obiectiv să continuăm iniţiativele deja începute de investiţii tip green field, deci practic de la zero, privind trei spitale regionale la Cluj, Iaşi şi Craiova, pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile, fonduri europene de 320 de milioane de euro”, a adăugat Cioloş, într-o întâlnire cu presa, la Guvern.

În spitalele din Bucureşti sunt internate 24 de pacienţi, care au suferit arsuri şi alte leziuni, ca urmare a incendiului din 30 octombrie. Alte 58 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară au fost externate. Un număr de 39 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate. Din păcate, în urma incendiului şi-au pierdut viaţa, în total, 60 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ