Patru candidați sprijiniți de UDMR Timiș pentru a merge la Bruxelles

307

Cea mai mare parte a partidelor politice românești au avut câteva luni de hibernare în care doar au visat frumos despre ce ar face dacă ar da peste ele norocul să ajungă la guvernare.

A trecut sezonul de sărbători și unii continuă să dormiteze. Alții deja se pregătesc de noile confruntări electorale. Acesta vor fi alegerile pentru Parlamentul European. La nivel românesc, este unul din cele mai serioase examene ce prefigurează viitoarele raporturi de putere ce se vor forma la alegerile interne ce vor veni anul viitor.

Prin decizia britanicilor de a ieși din Uniune (deja celebra mișcare Brexit) se vor redistribui câteva locuri la alte state într-o formă ce respectă proporționalitatea populațiilor.

Țara noastră va avea în acest mod un loc de europarlamentar în plus. Adică vor fi 33 în viitorul for.

UDMR Timiș a luat act, până acum, de intențiile a patru posibili candidați. La nivelul întregului areal de votanți ai minorității maghiare s-ar putea să mai apară și alți doritori de a ajunge parlamentari în Europa, dar filiala Timiș îi va sprijini doar pe aceștia patru. Sunt conștienți de puterea formațiunii lor și sunt siguri că doi din ei vor câștiga acel loc. Cu șanse, dar și prin jocul politicii, ar putea fi chiar trei reprezentanți ce vor merge la Bruxelles. Pentru a depune dosarul de candidatură, conform regulilor UDMR, politicianul respectiv trebuie să aibă susținerea a cel puțin trei filiale județene.

Acești candidați sunt, într-o ordine aleatorie, următorii:

  • Iuliu Winkler, care a mai îndeplinit rolul de europarlamentar, dar a fost și ministru în cabinetul Tăriceanu. Fiind absolvent al Politehnicii din Timișoara este și un bun cunoscător al regiunii noastre de vest.
  • Hegedüs Csilla, de asemenea, a fost membru al guvernului în perioada Ponta pe un post de secretar de stat la Ministerul Culturii și s-a ocupat de revitalizarea unor vechi monumente din întreg Ardealul dar mai cu seamă s-a ocupat de unele biserici de lemn din zona Maramureș.
  • Sógor Csaba, preot reformat din Arad, de asemenea este un politician cu experiență. A mai avut încă un mandat de europarlamentar în care s-a ocupat în general de drepturile minorităților.
  • Vincze Loránt activează într-o federație a minorităților europene (Uniunea Federativă a Naționalităților Europene), unde este președinte.

Aceștia sunt candidații ce au girul formațiunii din Timiș ce se alătură celorlalți propuși de alte județe, care încercă să ocupe cel puțin două (sau poate trei) locuri în Parlamentul de la Bruxellles.

Cât despre episcopul reformat Tokes Laszlo, se pare că se va retrage din viața politică și se va bucura de o binevenită pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.