Doliu la Muzeul Banatului! Șeful Secției de Arheologie a murit la 47 de ani

1723

Este doliu la Muzeul Național al Banatului! Șeful Secției de Arheologie, Alexandru Szentmiklosi, s-a stins din viață la numai 47 de ani, din cauza unei boli nemiloase.

Pe pagina de Facebook a instituției, conducerea a postat un mesaj de regret pentru trecerea în neființă a celui care a făcut numeroase descoperiri arheologice. Între cele mai de seamă este amintită demonstrația conform căreia lângă Timișoara se află cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian.

„A demonstrat că lângă Timișoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian.

A reușit să redeschidă șantierul de la Cornești – Iarcuri ce a stat neatins aproape un secol.

A scos la iveală artefacte prețioase, a adus specialiști din toată lumea să studieze enigmele vechii cetăți.

Era Doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Würzburg, Padova și București, membru în Comisia Națională de Arheologie. A deschis și săpat în peste 30 de șantiere.

Avea 47 de ani. Din păcate, vorbim la trecut…

Alexandru Szentmiklosi, șeful Secției de Arheologie a Muzeului Național al Banatului a murit sâmbătă seara, victima unei boli crunte, care nu lasă în urmă învingători.

Dumnezeu să te odihnească. Noi te vom purta mereu în gândurile și în inimile noastre”, a transmis conducerea Muzeului Național al Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ