Pastor și Guidea sunt oamenii anului în sportul timișean

209

Atleta Adelina Pastor și luptătorul Ivan Guidea vor fi sportivii anului 2016 în județul Timiș. Singurii reprezentanți ai cluburilor din zonă la Jocurile Olimpice își vor împărți poziția I în topul întocmit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

Nicio surpriză la final de an în ceea ce privește tradiționala anchetă ce recompensează cei mai buni sportivi din județ. Cei doi sportivi participanți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor fi declarați sportivi județului Timiș în 2016. Este vorba de atleta Adelina Pastor (CSM Timișoara) și luptătorul Ivan Guidea (CSM Lugoj).

Pastor a alergat cu ștafeta feminină de 4×400 metri la Olimpiadă alergând în semifinalele probei. Atleta a avut însă un rezultat incredibil în primăvară atunci când a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial în sală tot împreună cu ștafeta.

Guidea este un basarabean naturalizat în România ce luptă de ani buni pentru CSM Lugoj. La JO din vară a atins sferturile de finală ale probei de 57 de kilograme la lupte libere. În primăvară a cucerit și el o medalie de bronz, la Campionatele Europene.

Podiumul a fost ocupat de Adina Diaconu, performera acestei săptămâni grație titlului mondial cucerit la dublu junioare. Jucătoarea de tenis de masă reprezintă ACS Dumbrăvița și mai are în plmares în acest an două titluri europene la juniori și unul național cu echipa, la seniori. A treia treaptă a podiumului îi revine scrimerei Ana Boldor de la CSU Politehnica, clasată a patra la Mondialele junioarelor de floretă și pe 5 la Europenele U20, de fiecare dată în concursul pe echipe. Tot pe 3 îl regăsim pe halterofilul Darius Siugan (CS Haltere Timișoara)

Top 10 este completat de luptătoarele Simona Pricob (CSM Timișoara), Estera Dobre (CSM Timișoara), caiacistul Ion Povălicianu (CSȘ Timișoara), triatlonistul Ciprian Bălănescu (CS Ride Competition), badmintonistele Andre Olariu și Sonia Olariu (CSM Timișoara), atleta Andreea Ogrăzeanu (CSM Timișoara) și gimnastul Norbert Marcu (CSȘ Lugoj).

Ca de obicei topul neolimpic este adjudecat de familia Dan, cu navomodeliștii Lucian, Emilian și Cristina pe podium. Echipele anului 2016 sunt rugbiștii de la SCM Saracens și handbaliștii de la SCM Politehnica, iar antrenorii anului sunt Ioan Damaschin (CSM Timișoara – atletism) și Emil Vanea (CSM Lugoj – lupte).

Gala de premiere va avea loc în 14 decembrie, la CJT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ