Ce a păţit un agent de la Poliţia Rutieră Timişoara care şi-a însuşit banii proveniţi din încasarea amenzilor aplicate în trafic

3192

Prins în flagrant de ofiţerii DGA după ce a luat şpagă de la un şofer profesionist care a tamponat uşor maşina unui avocat, un agent de la Poliţia Rutieră Timişoara a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 21.11.2016, trimiterea în faţa instanţei a inculpatului Micula Claudiu Dumitru, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Din probele administrate în cauză s-a stabilit că inculpatul, în calitate de agent şef adjunct de poliţie în cadrul IPJ Timiş, a întocmit un număr de 26 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, prilej cu care, încălcându-şi atribuţiile de serviciu, după încasarea amenzilor aplicate, nu a depus sumele de bani respective la gestionarul desemnat ca atare.

Faptele s-au petrecut in perioada 16.01.2012 – 16.08.2012, creându-se un prejudiciu de 3.746 lei.

Această infracţiune a fost constatată de procurori după extinderea cercetărilor faţă de poliţist, care în data de 31 august 2012, împreună cu colegul său de tură Petru Jebelean, a fost reţinut de DGA în timp ce încasa o şpagă de 600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ