Pastor avansează la Campionatul European

272

Atleta Adelina Pastor a pornit perfect Campionatul European de seniori de la Amsterdam. Timișoreanca a trecut peste calificările probei individuale de 400 metri și are șanse reale de fi prezentă în premieră în două finale.

Campionatul European de atletism de la Amsterdam a debutat perfect pentru atletismul timișorean. În prima zi a competiției, Adelina Pastor a reușit să depășească calificările. Atleta de la CSM Timișoara a arătat o formă bună calificându-se în semifinale.

Pastor a alergat în seria a doua a calificărilor la 400 metri și a sosit a treia. Atât clasarea, cât și timpul scos, au trimis-o pe Adelina direct în semifinalele probei cu al cincilea timp al calificărilor. Un 53.02 secunde care reprezintă cel mai bun rezultat al sezonului pentru atleta antrenată de Ioan Damaschin, devansată în serie de olandeza Nicky van Leuveren și poloneza Patrycja Wyciszkiewicz. Pastor va alerga joi în semifinale și trebuie să termine în primele două locuri pentru a se califica în finala programat vineri. Europeanul de la Amsterdam reprezintă una dintre ultimele șanse pentru sportivi de a se califica la Jocurile Olimpice prin îndeplinirea baremului de timp.

Timișoreanca va alerga în competiția olandeză și cu ștafeta de 4×400 metri alături Anamaria Ioniță, Sanda Belgyan și Andrea Mikloș. Calificările sunt programate sâmbătă, iar finala duminică.

Tot joi va alerga la Amsterdam și cealaltă sportivă legitimată la CSM Timișoara, Andreea Ogrăzeanu. Ea este înscrisă în calificările probei de 100 metri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ