”Festivalul Inimilor” a dat startul folclorului internațional, în Timișoara

810

Prima seară dedicată folclorului internațional a început miercuri seara la teatrul de vară din Parcul Rozelor. Cea de a 27-a ediție promite timișorenilor 4 zile pline cu muzică de calitate.

Festivalul inimilor a fost unul dintre cele mai așteptate evenimente din Timișoara. Mii de spectatori au fost prezenți în prima seară de deschidere a festivalului. Ei au declarat că este unul dintre spectacolele de calitate, care au loc în acest oraș. Prima seară a adus soliști ai muzicii populare, atât locali, cât și naționali, precum: Nicoleta Voica, Carmen Popovici –Dumbravă și mulți alți interpreți și ansambluri de renume.

Printre folclor, cultură și tradiție se vor enumera 1.200 de artiști veniți din 12 țări. Mirosul bucatelor alese, tradiționale, plăcintele ardelenești și băuturile răcoritoare au îmbiat spectatorii să asculte muzica tradițională până aproape de miezul nopții.

Programul pentru următoarele zile:

Joi, 7 iulie – ora 18.00- Parada portului popular, defilare de la Catedrală – Operă-catedrală și Parcul Rozelor.

Ora 19.30- Parcul Rozelor găzduiește ceremonia de deschidere a festivalului cu ansamblurile: ”Ghiocelul”, ”Armenișana”, Edelweiss”, ”Zestrea Gugulanilor”, ”Drăgan Muntean” și multe altele.

Vineri, 8 iulie– ora 19.30- Parcul Rozelor. Spectacol susținut de:
”Cununița Bănia”, ”Lugojana”, ”Păstrătorii Tradiției-Pecica”, ”Zarandul”, ”Banatul”, ”Hont”, ”Zarya”, ”Rey Curre”.

Sâmbătă, 9 iulie– ora 19.30- Parcul Rozelor vor fi p o arezente următoarele ansambluri:
”Timișul”, ”Teregovaan”, ”Szederinda”, ”Gorgany”, ”Banda Renacer”, ”Colombia Folklore”, ”Przygoda” fiind o parte din ansamblurile prezente.

Duminică, 10 iulie, ora 11.00 Festivalul Inimilor va avea loc la Muzeul Satului Bănățean cu un spectacol susținut de formațiile paticipante, iar încheierea festivalului va fi tot în Parcul Rozelor la ora 19.30.

LĂSAȚI UN MESAJ