14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Incident pe Lacul Surduc. Pompierul care a intervenit, apostrofat de mai mulţi tineri

Un pompier de la ISU Banat, aflat în timpul liber, s-a confruntat cu un incient neplăcut în zona Lacului Surduc. Acesta a intervenit pentru a feri oamenii de un skijet scăpat de sub control de doi tineri. Mai mult, folosirea ambarcaţiunilor cu motor pe lac este interzisă.

“În data de 30.06.2016, în jurul orei 17:00, colegul nostru plt. adj. Dobrean Marius a fost martorul unui incident petrecut pe Lacul Surduc, în zona plaja Mîtnicu Mic. Doi tineri aflați pe un skijet se plimbau pe lacul Surduc, în condițiile în care utilizarea pentru agrement a ambarcațiunilor cu motor termic este interzisă pe lac, au căzut de pe ambarcațiune, punând astfel în pericol cetățenii care se scăldau în apropiere deoarece nu aveau siguranța specifică atașată la cheia de contact”, transmite ISU Banat.

Skijet-ul a ajuns la mal, dar ambarcațiunea a continuat deplasarea şi pe uscat încă aproximativ 20 – 30 de metri. Astfel, pompierul a intervenit prompt şi a alertat pesoanele aflate pe raza de deplasare a skijet-ului, nimeni nefiind rănit.

Pompierul a anunţat autorităţile imediat.

“Colegul nostru a anunțat telefonic un echipaj al Stației de Pompieri Făget, care execută misiuni preventive de instruire, salvare și acordare de prim-ajutor medical pe Lacul Surduc în perioada estivală 15.06 – 15.09.2016. Aceștia se aflau în zona plaja Debarcader, la bordul unei ambarcațiuni RIB. După primirea apelului telefonic echipajul s-a deplasat la locul incidentului pentru a-i recupera pe cei doi tineri căzuți în apă, dar care între timp au ieșit din apă și au dispărut în mulțime”, mai spun pompierii.

Mai mult, în loc să primească mulţumiri, pompierul a fost apostrofat de mai mulți tineri, probabil din același grup cu cei doi, pentru faptul că a alertat autoritățile. El le-a explicat că a făcut acest lucru deoarece acest tip de evenimente pot pune în pericol viața celor aflați în apropiere.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pompierului!
    Tinerii care l-au apostrofat sunt inconstienti!!!
    Ma duc la lac sa ma relaxez nu sa stau cu grija ca niste dobitoci imi omoara familia cu cacatul lor de skyjet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :