Pasajul Solventul, tramvaie noi, creșe și alte proiecte pe fonduri europene… dacă alții nu-și fac treaba!

764

Primăria Timişoara are speranţe mari în privinţa atragerii fondurilor europene pe noile axe. De exemplu, Programul Operaţional Regional oferă Timişoarei aproape 56 de milioane de lei. Autorităţile locale spun că au pregătit proiecte pentru o sumă dublă!

„Suma disponibilă pentru Timişoara este de 55,8 milioane de euro. Noi am gândit un portofoliu de proiecte care are o sumă dublă. Mizăm pe faptul că alţii nu o să obţină toţi banii şi se vor face redistribuiri”, spune Nicolae Robu.

Cel mai important proiect care ar putea beneficia de fonduri europene este cel care vizează construirea unui pasaj subteran în zona Solventul.

„Va fi un pasaj larg, cu 4 benzi carosabile plus linii de tramvai, troture şi piste de biciclete. Se va face o prelungire a Căii Bogdăneştilor până pe strada Gării şi de acolo se face racord cu liniile de tramvai existente”, spune primarul Timişoarei.

Tot pe fonduri europene se bazează autorităţile locale pentru cumpărarea a 25 de tramvaie noi, reabilitarea liniilor de tramvai de pe 3 artere mari şi construirea a 2 creşe.

În total, Primăria Timişoara are pregătite 21 de proiecte pe care le va depune pe axa 4 a POR. În total, municipalitatea vrea să atragă peste 100 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ