Pasajul peste calea ferată din Arad, deschis după ani de așteptare

885

O investiție în infrastructura rutieră din Arad a fost inaugurată după mulți ani în care șoferii au asteptat-o. Pasajul suspendat CET Arad a fost finalizat în sfârșit și, de luni, este la dispoziția șoferilor.

Astfel, de acum, conducătorii auto nu vor mai fi nevoiți să aștepte ore în șir pentru a traversa cele două linii de cale ferată. Aici se formau mereu cozi pentru că este și traseul camioanelor de mare tonaj.

„Se pune în circulație traseul nou creat al pasajului de pe Varianta de ocolire a municipiului Arad, peste liniile CF Brad – Curtici – DJ 709B, pentru finalizarea lucrărilor pe actualul DN 7. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 31.719.000 lei cu TVA, având ca sursă de finanțare bugetul de stat”, transmite DRDP Timișoara.

Construirea pasajului a demarat în urmă cu 7 ani, dar după scurt timp șantierul s-a blocat.

„Începând cu data 13.03.2015, contractul de execuţie încheiat cu antreprenorul C.C.C.F. – Filiala Drumuri Poduri Timişoara S.R.L. a fost reziliat. La data rezilierii contractului, lucrările la obiectiv erau realizate în proporţie de 70% În anul 2017, D.R.D.P. Timişoara a demarat o nouă procedură de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului pentru realizarea lucrărilor rămase de executat pentru acest obiectiv de investiții. Procedura a fost finalizată prin încheierea unui acord contractual cu Asocierea TEHNODOMUS S.A. & CDP ENERGY SA & Construcţii Feroviare Mureş S.A.”, ne amintesc cei de la DRDP Timișoara.

Acum șoferii pot traversa căile ferate de pe centura Aradului fără să stea la coada și fără să treacă prin imensele gropi formate lângă sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.