Parcare supraterană de 250 de locuri în centrul Timișoarei

160

Administrația Timișoarei propune construirea unei parcări supraterane în zona centrală. Nu este vorba despre vechea decizie de a ridica o astfel de structură în perimetrul strada Oituz – Punctele Cardinale, ci de o nouă idee.

Parcarea de 250 de locuri ar urma să fie construită pe strada Iosif Nemoianu, nr 3, vis-à-vis de Spitalul de Copii Louis Țucanu.

”Parcela pe care se doreşte construirea obiectivului propus este situată într-o zonă cu acces de la Strada Iosif Nemoianu. Terenul studiat are o suprafaţă totală de 4971 metri pătrați.

Se propune construirea unui parcaj suprateran în regim de înălțime S+P+3E cu 250 de locuri de parcare.

Zona în care se află amplasamentul studiat are echipamente edilitare subterane și supraterane necesare alimentării cu apă-canal, electricitate, gaze narurale, telefonie, etc. Parcela care face obiectul studiului va fi echipată cu branșamentele necesare alimentării cu utilități urbane edilitare”, se arată în planul urbanistic detaliu.

Parcarea ar fi o gură de aer proaspăt pentru medicii și aparținătorii pacienților Spitalului de Copii, mai ales că noua clădire a unității medicale nu are prevăzute și locuri de parcare. Însă orice șofer va putea folosi noua parcare, spun autoritățile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ