Paradisul necunoscut al României, din Banat, va fi transformat în atracție turistică. Video

461

Aflată pe Clisura Dunării, insula Ostrov este un miracol natural al Banatului şi un paradis necunoscut al României. Turişti din toa­tă Europa vin până aici să vadă cu uimire caii sălbatici, vegetaţia luxu­riantă şi zecile de specii de păsări rare. Oamenii doritori de na­tură adevărată, atinsă doar de mâna lui Dumnezeu, țin să ajungă, măcar o dată în viaţă, la Ostrovul de la Moldova Veche.

Autorităţile locale din Moldova Noua vor să transforme locul într-o atracţie turistică, prin crearea unor zone de agrement. În momentul de faţă, insula situată în largul Dunării în apropierea portului Moldova Veche, nu este exploatata aproape deloc din acest punct de vedere şi nu se poate vorbi despre turism organizat în zona Ostrov.

Pentru început, autorităţile locale din Moldova Noua vor realiza un centru de informare turistică pe Ostrov şi două pontoane, în cadrul unui proiect transfrontalier IPA cu finanţare europeană.

Insula Ostrov se află pe teritoriul administrativ al Primăriei Moldova Noua şi face parte din aria de protecţie a zonelor umede din Parcul Natural Porţile de Fier. Deşi pare, nu e chiar atât de simplu să ajungi pe insula Ostrov. Şi nu doar pentru că e rezervaţie strict protejată şi trebuie ce­rută permisiunea administra­torilor ca să intri în ea, dar şi pentru că insula se află în zona de frontieră, chiar pe graniţa cu Serbia, şi îţi trebuie şi un permis de la autorităţile grănicereşti.

sursa: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ