Panourile electorale despre care s-a spus că sunt ilegale sunt ,,perfect corecte”, explică președintele PNL Timiș

77

Referitor la unele ciudățenii apărute în campania electorală de la noi din oraș, președintele PNL Timiș face câteva precizări binevenite. Există, într-adevăr, o sesizare depusă la Biroul Electoral Județean de către PSD, ce reclamă expunerea unor materiale publicitare pe spațiul public în locuri ce nu ar fi potrivite. În special se punea problema siguranței circulației ce este îngreunată de mari bannere aflate în intersecții, și care blochează vizibilitatea șoferilor. Acestea aparțin cu precădere formațiunii liberale, dar și celor de la PMP.

Nicolae Robu declară că nu este nici un fel de problemă cu aceste panouri. A fost depusă o contestație la Biroul Electoral Central ce le dă dreptate. Aceasta anulează prima decizie a Biroului Electoral Județean.

,,S-a ajuns la concluzia că nu s-au întâmplat acele lucruri în afara legii pe care le-a văzut astfel PSD și Biroul Electoral Județean. Ce m-a mirat este faptul că PSD nu s-a legat decât de materialele PNL, deși în aceleași condiții sunt în oraș și materiale ale altor partide. A părut ciudat, oarecum, că celelalte nu au deranjat. Au deranjat doar cele ale PNL. Nu avem încă publicată motivarea pentru decizia Biroul Electoral Central. Noi ne conformăm deciziei pronunțate și au rămas pe poziții acele materiale,” explică președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

,,Eu sper să avem parte de o precampanie în continuare și apoi de o campanie electorală în termeni civilizați, așa cum ne-ar sta bine nouă timișorenilor… Noi avem aici pretenții de emancipare, de standard ridicat de civilizație și atunci trebuie să onorăm aceste pretenții prin conduita pe care o avem. Sigur, suntem în competiție. Fiecare partid încearcă să obțină cât mai multe voturi astfel încât să trimită cât mai mulți membri în Parlamentul European, dar lucrul acesta trebuie făcut printr-o promovare pozitivă”, mai spune Robu.

La final președintele îndeamnă pe toată lumea să voteze lista liberală (păi cum altfel?) deoarece este grupul european cel mai numeros și ar avea cea mai mare credibilitate. Ca alt argument temeinic invocă faptul că din acest grup ar fi făcut parte președinții Comisiei Europene din ultimii 10-15 ani. Iar, optimist cum este, Robu prevede că și următorii tot de aici se vor ridica.

Așa se face că ce consideră unii că ar fi publicitate ilegală (PSD) alții (PNL) o socotesc că ar fi perfect corectă, aceasta fiind totodată și o decizie a unui birou electoral.

Cât despre faptul că doar liberalii ar fi reclamați trebuie precizat că liderii social democrați mai numesc un extrem de misterios politician din alt partid cu apelativul de ”un bărbat caucazian de vârstă medie membru al partidului Mișcarea Populară”. Dar nu au spus concret cine ar fi acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ