Pagina de Facebook a unei primării din vestul țării, atacată de hackeri

34

Pagina oficială de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost atacată de hackeri, în urma acestui incident administraţia locală sesizând Poliţia, SRI şi DIICOT şi încercând să-şi recupereze drepturile de administrator.

„În urma unui atac informatic, pagina de Facebook a Primăriei municipiului Hunedoara a fost furată şi apoi închisă de către persoane necunoscute în noaptea de vineri, 21 februarie, spre sâmbătă, 22 februarie 2020. Accesul tuturor administratorilor paginii a fost restricţionat. Este o acţiune fără precedent în judeţul nostru şi, probabil, şi în ţară. Am făcut sesizări către instituţiile statului abilitate – Serviciul Român de Informaţii, DIICOT, Poliţie – şi sperăm să o putem recupera”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara, remis agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, în cei aproape patru ani de existenţă, pagina a adunat 18.500 de aprecieri şi peste 19.000 de urmăritori interesaţi de informaţiile postate, care se refereau la activitatea instituţiei sau erau anunţuri de interes public, utile cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ