Pacienţii din Colectiv, „colonizaţi” cu bacterii

112

Medicii de la Military Hospital Queen Astrid Bruxelles, unde au ajuns opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, au precizat clar: la internare, ei păreau să fie colonizaţi cu o anumită cantitate de bacterii!

Acst fapt reaprinde dezbaterea legată de infecţiile intraspitalicesti care bântuie în spitalele din România!

Răspunsul primit de România Liberă de la Military Hospital Queen Astrid Bruxelles este următorul: „Pacienţii români au fost primiţi în spitalul nostru militar pe 7 noiembrie 2015. Doi dintre ei se află la Unitatea de Îngrijiri de Urgenţe, iar ceilalţi şase la Unitatea de Îngrijiri Medii. La internare, ei păreau să fie colonizaţi cu o anumită cantitate de bacterii. Condiţia lor medicală este, acum, una stabilă, iar noi le oferim o îngrijire la standarde ridicate aşa cum o cere starea lor actuală. În timpul oricărei spitalizări, există şanse mici şi limitate de a obţine o infecţie nosocomiala, posibilitate faţă de care noi luăm toate măsurile de prevenţie”.

Ministerul Sănătăţii: principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi – leziunile pulmonare grave

Spitalele din România utilizează ghiduri naţionale şi internaţionale, precum şi protocoale specifice de tratament în cazul marilor arşi. După incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sănătăţii a transmis aceste protocoale, din nou, către unităţile sanitare care au preluat în îngrijire răniţii de la Colectiv, precizează MS.

„Infecţiile instraspitalicesti reprezintă, pe plan internaţional, una dintre complicaţiile cele mai frecvente ale pacienţilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienţilor cu arsuri sunt asociate cu complicaţii infecţioase şi/ sau leziuni pulmonare”, susţine Ministerul Sănătăţii, care adaugă că principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi – în total, au fost 60 de decese – în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave.

Am aflat că Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a recoltat probe care atestă încărcătură microbiană aeriană şi altele care să arate încărcătură bacteriană de pe suprafeţele din incinta spitalelor: „Rezultatele acestor teste vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare”.

Incendiul din Colectiv: situaţia pacienţilor din străinătate

Iniţial, un număr de 39 de pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate, după cum urmează:
Austria – cinci persoane transferate, un deces, patru persoane în stare stabilă
Belgia – opt persoane, care se află în stare stabilă
Olanda – opt persoane transferate, două decese, şase persoane în stare stabilă
Germania – cinci persoane transferate, două persoane în stare stabilă, una cu evoluţie incertă, două decese
Marea Britanie – nouă persoane, trei decese, şase persoane în stare stabilă
Norvegia – o persoană în stare stabilă, externată
Israel – trei persoane, din care un deces, două persoane în stare stabilă

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 24 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie, dintre care trei pacienţi în stare critică şi 21 în stare stabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.