Proiectul care prevedea anularea a 70% dintre penalitățile rău-platnicilor, RESPINS!

108

Atenție! Timișorenii care nu și-au plătit la timp taxele și impozitele la bugetul local nu vor fi scutiți penalități.

Consilierii locali au respins proiectul, marți, în cadrul ședinței de plen. Vă reamintim, în baza Ordonanței 44/2015 social-democrații au inițiat un proiect de hotărâre care prevedea anularea a 70% dintre penalitățile rău-platnicilor, dacă și-ar fi achitat debitele înregistrate la data de 30 septembrie, până în 31 martie 2016.

Șeful Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara, Adrian Bodo, a spus ce ar însemna aprobarea unui astfel de proiect. “Am făcut deja un raport. Nu cred că e bine nici da, nici ba. Am văzut că totuși se speculează. Sunt și oameni care au bani și nu plătesc. Ceea ce am arătat în raport e că sunt oameni care nu pot să plătească, deși au disponibil. La modul general, descurajez plata la care au venit și au plătit la termene nu plătesc 85%, ci plătesc 35 % până în 31. Am comunicat 80 mii de somații. Dacă vin 10% din 80 mii, o să avem la ghișeu 8000 de oameni cu cereri”, explică șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo.

Primarul Nicolae Robu s-a opus cu vehemență.“Eu sunt împotriva facilităților, pentru că am temerea că dacă adoptăm astfel de facilități atunci vor fi încurajați și alți cetățeni, buni-platnici, să se lase cu restanțe. Cei care plătesc vor zice că pentru  restanță așa de mică, de 30%, pot să își lase și ei restanțe”, spune edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ