Pacient mort pe banca de lângă spital. Medicul de gardă a refuzat să traverseze pentru a-l ajuta

3668

Un medic din Rovinari este acuzat că a lăsat un pacient să moară pe stradă, la doar câţiva zeci de metri  de spital. Bărbatului i s-a făcut rău la câteva minute după ce a plecat singur din spital. Iar medicul de gardă a refuzat să traverseze strada ca să-l ajute, susţinând că… că nu are voie să facă aşa ceva, anunţă Digi24.ro, cu precizarea că poliţia a început o anchetă în acest caz.

Potrivit sursei citate, bărbatul care a murit are  62 de ani şi ajunsese la camera de gardă a spitalului din Rovinari spunându-le medicilor că, de trei zile, tuşeşte şi are febră.

„L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

Bărbatul a primit tratament cu antibiotic, iar spre seară a decis să plece singur din spital. „Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, a declarat sursei citate Constantin Pistolea, cumnatul pacientului.

În replică, medicul de gardă spune că nu a fost anunţat că pacientul a plecat acasă. „La ora 21.45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie”, a mai spus Roxana Gherghina, medic de gardă.

La nici 50 de metri distanţă de spital, bărbatului i s-a făcut rău. O femeie l-a văzut şi l-a ajutat să se aşeze pe acea bancă de unde a fost dus la spital cu ajutorul altor doi trecători.  Înainte ca trecătorii să-l ducă pe bărbat la spital, au cerut ajutorul medicilor de acolo. Li s-a spus că trebuie să sune la 112 şi să ceară o ambulanţă.

„Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, a mai spus Roxana Gherghina, medic de gardă.

Familia bărbatului anunţă că va depune plângere şi la Colegiul Medicilor Gorj, iar poliţitii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ