Parcul Alpinet are o față nouă! Nu se știe când va fi inaugurat. Foto

163

Inaugurarea Parcului Alpinet se va face în funcție de vreme. Asta spun autorităile locale, care se laudă cu o lucrare bine făcută. Edilul șef susține că mai este foarte puțin de lucru și că va deschide parcul modernizat când vremea o va permite.

Momentan, parcul de pe malul canalului Bega este în continuare înprejmuit de garduri, iar muncitorii fac ultimele retușuri. Pozele făcute publice ilustrează un spațiu verde relaxant, cu multe flori și mobilier urban nou. De asemenea a fost făcut un mic iaz peste care trece un pod roșu din lemn. Au fost montate și câteva statuete care te duc cu gândul la Țara Soarelui Răsare.

Modernizarea parcului a început încă din septembrie 2017 și ar fi trebuit să fie gata în această primăvară, dar ploile dese au amânat inaugurarea. Lucrările au costat 1,2 milioane de lei și este prima rebilitare a spațiului verde, în ultimii 15 ani.

Parcul Alpinet se numea pe vermuri Arboretum și a fost creat de Mihai Demetrovici în anul 1924. El conţinea o colecţie de diverse specii alpine şi subalpine.

LĂSAȚI UN MESAJ