Păcăleau autoritățile folosind rețelele de comunicare online. Grupare de traficanți de migranți, destructurată la Timișoara! Video

686

O reţea de traficanţi de migranţi condusă de kurzi şi care activa în Timişoara a fost destructurată de poliţiştii Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale.

Marţi seara, după o anchetă dificilă, poliţiştii de frontieră şi mascaţii i-au prins în flagrant pe traficanţi chiar în timp ce negociau următorul transport. Potrivit anchetatorilor, trei cetăţeni români, unul suedez şi unul sirian cereau de la migranţii racolaţi sume mari de bani. Apoi îi treceau graniţa iegal din Serbia în România, după care tranzitau judeţul Timiş. O altă echipă îi transporta în Ungaria şi mai departe în alte ţări din Europa.

„Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Suedia și Siria. Din declaraţiile celor în cauză a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online”, spun poliţiştii.

După flagrantul de marţi, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.