Ortopedia lovește unitatea de partid

232

De o bucată de vreme se vorbește în lumea celor ce au tangențe cu politica de o oarecare răceală între politicienii liberali. Mai exact, un număr deloc de neglijat de primari din județ au viziuni diferite despre actul politic și despre administrație.

Recent, a fost un spectacol grandios unde au fost lansați cu pompă candidații ce umplu lista de viitori europarlamentari. Dar surpriză! Unitatea de monolit a partidului s-a dovedit cu breșe serioase. Un număr de 26 de primari de localități au considerat că au altceva mai bun de făcut. Președintele PNL Timiș a fost întrebat de această situație. Destul de evaziv a răspuns că, de fapt, situația nu e alaramantă.

Chiar dacă pare o mică neînțelegere de moment, Nicolae Robu este optimist și mizează pe munca în echipă și pe coeziunea celor care au convingeri de dreapta. Toate energiile ar trebui canalizate pentru un singur scop: o imagine bună a formațiunii la scrutinul european. Disputele interne nu și-ar avea locul acum.

„Aceste alegeri nu se câștigă certându-ne între noi, aceste alegeri se câştigă cu multă muncă. Și cu o imagine publică de partid serios, care nu se irosește în dispute interne. Energiile trebuie să le irosim pentru binele public, nicidecum pentru lupte între noi. Eu nu am de dus lupte interne cu absolute nimeni. Eu lupt cu PSD, aproape zi de zi”, și-a numit adversarii, preşedintele liberal.

12 primari au fost plecați într-o delegație importantă peste Ocean să se „adape” direct de la sursa democrației moderne. Au urmat cursuri de pregătire care erau, de mult timp, planificate și nu făcea să nu onoreze o invitație așa importantă. Un alt număr greu de definit a lipsit din motive la fel de greu de enunțat. Dar precis erau importante.

Iar primarul liberal al Făgetului are, conform președintelui Robu, „probleme ortopedice” ce îl țin blocat până la refacere. Din alte surse din partid se pare că delegația plecată în Statele Unite a fost, de fapt, fomată doar de șase persoane. Adevărul poate este undeva la mijloc sau s-a pierdut în ceață.

„ (…) Doisprezece erau în Statele Unite. Plecați. Ei aveau demult programat. În State nu te duci așa, că te-ai trezit dimineața și îți vine ideea să pleci în Statele Unite, îți iei ceva în buzunar și ai plecat. Deci, era demult, nu se știa că vom avea noi această acțiune, nu are nicio legătură. Câțiva sunt la niște cursuri de perfecționare, tot așa, care sunt demult programate pentru perioada asta. Și domnul primar de Făget, domnul Marcel Avram, chiar are o problemă ortopedică, dar am vorbit cu dânsul, am comunicat, a avut reprezentanți din organizație prezenți la miting, dânsul nu a putut veni din acest motiv. Iar alții, nu știu câți, nu au vrut să vină. În fine, nu vreau să vorbesc despre asta. În ceea ce mă privește, nu cred că au noi supărări, au aceleaşi supărări de la alegerile locale”, și-a numărat președintele Robu colegii de administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ