Cercetător școlit la Yale, cel mai nou membru al PNL Timiș FOTO-VIDEO

225

Președintele liberal de Timiș, Nicolae Robu, a ținut neaparat să prezinte, în mod oficial, cel mai nou membru PNL. Chiar dacă doar după-masa avea să fie primit, oficial, în partid încă de la prânz viitorul său șef l-a prezentat ca pe un tânăr extrem de valoros.

Așa cum a fost recomandat de Robu, Raul Pătrașcu este un tânăr de o vârstă cu revoluția timișoreană. Mai exact avea în acel decembrie șase luni și a fost ascuns de părinți în cada de baie pentru a scăpa de gloanțele ce șuierau în toate direcțiile. Acum este un cercetător și un universitar ce vrea să se lupte cu cancerul.

În cadrul institutului de Terapii Genice și Celulare (ONCOGEN) studiază impactul modificărilor celulare și a genelor asupra bolilor greu de tratat. Iar ca asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” iși imparte cunoștiințe acumulate la celebre universități americane viitorilor medici.

De mic copil a fost cam bolnăvicios. De atunci a pornit ideea de a trata semenii de diverse boli. A reușit să obțină o bursă de studii la Universitatea Yale. Iar mai apoi a ajuns în laboratoarele institutului Johns Hopkins din Baltimore. După șase ani a simțit că ar trebui să se întoarcă în țară.

După cum singur povestește a avut șansa de a fi apreciat pentru ideile sale de Dacian Cioloș. Dânsul i-a oferit un post in guvernarea de un an a tehnocraților. Iar acum crede că, alături de liberali, este pe calea ce îi va oferi șansa de a se afirma. Pentru început, nu vrea să ajungă în funcții mari, dar nu le exclude perntru viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ