Ororile din casa unui profesor de 75 de ani care oferea meditaţii la matematică

281
viol

Marin Filionescu, un profesor de matematică pensionar, în vârstă de 75 de ani, din Popeşti-Leordeni, a fost condamnat în luna februarie a acestui an la şapte ani de închisoare pentru agresarea sexuală a unei fete de 14 ani care mergea la el la meditaţii. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în faza de apel, cu următorul termen la începutul lunii iulie.

Sentinţa prin care profesorul, acum în vârstă de 75 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare scoate la iveală că ani de zile profesorul a avut faţă de elevele care mergeau la el la meditaţii atitudini cu conotaţie sexuală, dar elevele nu au depus niciodată plângere. În final, Marian Filionescu a fost dat în vileag de o elevă de clasa a VIII-a abuzată în mai 2018, când fata de 14 ani se pregătea pentru examenul de Evaluare Naţională. Aflată în casa profesorului pensionar pentru ore de matematică, tânăra a fost agesată sexual.

Eleva le-a povestit anchetatorilor că în timp ce îşi punea cărţile în ghiozdan, profesorul a luat-o în braţe şi a început să o sărute în mod repetat pe gât şi pe obraz în apropierea gurii. „Eu mi-am tras capul şi am reuşit să scap din braţele acestuia, însă acesta m-a prins de mână şi m-a bruscat, iar în timp ce mă ţinea cu mâna dreaptă de mâna, cu cea stângă mă strângea de sâni. După aceasta, mi-a băgat mâna pe sub tricou şi eu i-am prins mâna, dar acesta, având mai multă forţă, s-a eliberat şi a început din nou să mă strângă de sâni, de această dată direct pe sutien, spunându-mi ca data viitoare să nu mai port sutien”, este mărturia fetei, care a mai spus că era în stare de şoc şi nu reuşea să mai aibă vreo reacţie decât să spună  „NU!, NU!”.

Reuşind să scape din casa profesorului, care locuia cu soţia sa, aflată în curte în timpul agresiunii, fata s-a urcat pe bicicletă şi a plecat acasă. A fost atât de bulversată încât, pe drum, a căzut de pe bicicletă. „Ajunsă acasă, nu am povestit cele întâmplate niciunei persoane, iar în momentul în care tatăl meu a încercat să mă sărute pe obraz, cum obişnuia, l-am împins, fiindu-mi foarte teamă”, a mai povestit eleva. În aceeaşi seară, fata a vorbit la telefon cu sora sa mai mare, plecată în străinătate, i-a povestit tot ce s-a întâmplat. La sfatul surorii sale, eleva le-a spus părinţilor tot ce s-a întâmplat, iar aceştia au sesizat Poliţia.

Întreaga poveste, pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.