Orban, mesaj pentru români: „Să nu se mai ducă la nunți”

120

Ludovic Orban propune noi restricții pentru români.

„Să vă spun eu o restricție pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitele județene pentru situații de urgență iau decizia respectivă.

Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane”.

În acest moment, evenimentele private se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare.

„Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă regulile în organizarea nunților și e posibil să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a mai spus Ludovic Orban.
Întrebat care este mesajul pentru locuitorii Capitalei şi ai altor oraşe în contextul creşterii cazurilor de COVID-19, Orban a răspuns:

„Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni, în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, în pieţe, în peroane, în staţii de aşteptate. Să nu se mai ducă la nunţi. E clar că pe baza analizei efectuate evenimentele private, petreceri, în fine, s-au închis nişte cluburi care funcţionau ilegal după o adevărată luptă a autorităţilor.

Aţi văzut nunţi de 350-500 de oameni fără mască, ce încalcă flagrant regulile instituite. Trebuie să se protejeze, să păstreze distanţa fizică, să nu interacţioneze în apropiere, să păstreze igiena, să se spele de mâini cât se poate de des, să se dezinfecteze, toate regulile de protejare a sănătăţii pe care le prezentăm noi, dar mai ales specialiştii în domeniul sănătăţii de la începutul pandamiei.

Din păcate, încă există mulţi oameni care ignoră aceste reguli şi iată că din păcate virusul nu iartă pe nimeni”.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ