Orașul din Banat care se va dezvolta din fonduri de la Uniunea Europeană

140

Primăria Moldova Nouă a semnat un proiect de finanţare, în valoare de 11 milioane de lei, cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din oraş.

Reţeaua de iluminat public a oraşului va fi refăcută şi extinsă cu aceşti bani. Primarul Adrian Torma spune că se vor face economii inclusiv în privinţa costurilor privind consumul.

“Este vorba despre modernizarea, extinderea şi creşterea eficienţei energetice a reţelei de iluminat public din oraşul Moldova Nouă. Se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu unele cu LED, se vor monta pe străzile oraşului 142 de stâlpi cu panouri fotovoltaice de 225-250W şi va fi extinsă reţeaua de iluminat pe o lungime de 3140 metri liniari”, arată edilul din Moldova Nouă. Un mare câştig al proiectului va fi faptul în mare parte nu vor mai exista cabluri aeriene, tot sistemul de cablaj fiind băgat în pământ. Pe lângă becurile stradale, proiectul mai prevede şi alte lucrări.

“Vor fi montate panouri de semnalizare care vor indica traversarea străzii de către persoanele cu dizabilităţi şi panouri de semnalizare cu acţionare la buton. În plus, investiţia cuprinde si achiziţionarea unui sistem de telemanagement – un sistem de control la distanţă al iluminatului stradal. Astfel, Moldova Noua devine primul oraş din Caraş-Severin care va implementa un sistem de telegestiune, afirmă primarul din Moldova Nouă.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ