Opt migranți și călăuza lor, opriți după ce au intrat ilegal în țară

15

Un grup de opt migranți și călăuza lor, un cetățean irakian rezident în țara noastră, a fost prins de polițiștii de frontieră din Moravița la scurt timp după ce intraseră ilegal în județul Timiș, din Serbia.

Luni după masa, polițiștii de frontieră au oprit un autorism în localitatea Gherman. Mașina era condusă de irakianul de 23 de ani, iar în interior erau alte 8 persoane. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele opt persoane sunt cetățeni din Irak şi Siria, patru adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, şi patru minori, cu vârste între 4 şi 17 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul irakian din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei opt cetăţeni străini. De asemenea, cetăţeanul irakian este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ