Opera Română Timişoara, în doliu naţional. Se schimbă programul spectacolelor din Parcul Rozelor

1506

Opera Română Timişoara anunţă schimbări în programul spectacolelor din cadrul Festivalului de Operă şi Operetă în aer liber. Asta pentru că instituţia intră în doliul naţional din 2 septembrie.

„Alăturându-se doliului național, Opera Națională Română din Timișoara își modifică spectacolele prezentate în cadrul Festivalului de operă și operetă în aer liber, astfel:
– Vineri, 2 septembrie 2016, ora 20.30 – „Nabucco” de Giuseppe Verdi
– Sâmbătă, 3 septembrie 2016, ora 20.30 – „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart”, transmit reprezentaţii operei.

Iniţial, Nabucco ar fi trebuit montat sâmbătă şi Nunta lui Figaro vineri. Programul de duminică, 4 septembrie, rămâne la fel. De la ora 11 va fi montat Hänsel și Gretel, de Engelbert Humperdinck, iar seara, de la ora 20:30 va avea loc Contesa Maritza, de Emmerich Kalman.

Decizia vine după ce Executivul a instituit doliu naţional pentru victimele cutremurului din Italia.

„Guvernul a declarat 2 septembrie 2016 zi de doliu național în memoria victimelor cutremurului produs în 24 august în Italia, printre care s-au aflat și cetăţeni români, precum și în semn de solidaritate cu poporul italian. Seismul produs în centrul Italiei, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, s-a soldat până acum cu 292 de morți, dintre care 11 români”, informează Guvernul într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ