Scandalul de la Muzeul de Artă, tranşat în plenul Consiliului Judeţean Timiş

343

Consilierii judeţeni nu au rămas indiferenţi faţă de scandalul care a învăluit Muzeul de Artă din Timişoara. Petrecerea care a fost organizată aici i-a făcut pe aleşii judeţeni să modifice criteriile după care se închiriază spaţiile din Palatul Baroc.

Pentru a fi siguri că în instituţia de cultură nu au loc chefuri, botezuri sau alte „paranghelii”, consilierii judeţeni au decis că orice solicitare de închiriere a Sălii Baroce sau a altor spaţii din Muzeul de Artă să ajungă şi pe masa lor. Astfel, închirierea se va putea face doar după votul aleşilor, care trebuie să fie de acord cu cererile.

„N-aș vrea să se transforme Sala Barocă în club de fițe. Nu am inventat noi lucrurile acestea, se practică și în alte părți. Nu e primul eveniment de acest tip care s-a organizat. Vreau însă să evităm situații în care transformăm acest obiectiv, în care s-a investit foarte mult, într-o sală, să zicem așa, care e de fițe și dă bine și e la modă. Lucrul acesta s-a reglementat prin amendament, în sensul că nu pot să dea mai departe cei de la muzeu, dar nu numai, fără acordul nostru, pe evenimente care nu țin de specificul pe care îl administrează unitățile respective”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

Decizia a venit după ce săptămâna trecută pe Facebook, a apărut un clip în care se vede cum zeci de persoane chefuiesc în Sala Barocă a Muzeului e Artă. Timişorenii s-au arătat revoltaţi pentru că, în opinia lor, spaţiul cultural nu trebuie folosit pentru petreceri „de fiţe”.

Citeşte şi:

Ce spun reprezentanții Muzeului de Artă despre petrecerea în stil Gatsby ce a avut loc în Sala Barocă. FOTO

REVOLTĂTOR! Chef ca la Căminul Cultural în cea mai veche clădire din Timişoara! Sala Barocă a Muzeului de Artă, transformată în ring de dans VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ