Ofițer important din Poliție, înregistrat pe ascuns! Unde erau plasate camera video și microfonul

781

În aparatul de aer condițional al șefului DCCO ar fi fost găsită aparatură de interceptare.

Un scandal uriaș ar fi izbucnit la nivel înalt, după ce, în urmă cu o lună, în biroul comisarului Vasile Costea, șeful Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), a fost descoperită aparatură de înregistrare audio-video, montată în aparatul de aer condiționat. Dispozitivele tehnice au fost trimise la Institutul Național de Expertiză Criminalistică pentru verificări, anunță siteul justnews.ro.

Paradoxal, conform sursei citate, Vasile Costea nici nu avea dreptul să beneficieze de acel aparat de aer condiționat. Și asta pentru că el a fost achiziționat printr-un program derulat de guvernul Norvegiei, adresat lucrătorilor din cadrul serviciilor de combatere a traficului de persoane și a polițiștilor de la Direcția de Investigații Criminale.

Tot cei de la justnews.ro. scriu că, la începutul anului, în cadrul DCCO, a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcției de director al serviciului antidrog.

Vasile Costea a fost desemnat șeful comisiei, deși inițial ar fi trebuit ca altcineva să coordoneze concursul. Postul i-ar fi fost dedicat lui Victor Nistor, comisar-șef, un apropiat al lui Costea. Ulterior, Nistor a fost numit director adjunct al DCCO.

În luna februarie a acestui an, Marcel Vela, ministrul de Interne, atrăgea atenția că în cadrul MAI există ofițeri care au legături trainice cu grupări interlope.

„Un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a apropiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pus la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, spunea ministrul. El a prezentat un filmuleț postat pe YouTube, în care ofițerul Robert Badea apărea alături de membri ai Clanului Sportivilor și ai Clanului Cordunenilor.

Siteul citat vorbește și despre un pol de putere și influență existent la Bacău. Fratele lui Vasile Costea, Ioan, este șeful Brigăzii Operațiuni Speciale din Bacău. Cei doi sunt buni prieteni cu Felix Bănilă, fost șef al DIICOT.

Cei doi ar avea relații foarte bune cu Codruț Olaru, procuror militar și membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), și Oana Schmit Hăineală, fost secretar de stat al fostului ministru Florin Iordache.

Sursa: evz.ro