Ofertă de ultimă oră pentru Grindeanu! Ce va face politicianul bănătean în lunile următoare!

5651

Mai sunt doar câteva zile până când, teoretic, Sorin Grindeanu va rămâne fără funcția de premier și deci implicit șomer. Acesta nu este deputat sau senator și nici la șefia Consiliului Județean Timiș nu se mai poate întoarce, mai ales în condițiile în care a și fost dat afară din PSD. Potrivit declarației sale de avere, nu are nici vreo afacere la cârma căreia să revină. Doar soția sa, Mihaela are câteva farmacii, care până în 2016 nu i-au mers totuși prea bine.

Așadar ce carieră va urma Grindeanu? Surse guvernamentale au spus pentru bugetul.ro că Grindeanu ar putea primi o ofertă de a rămâne în anturajul lui Klaus Iohannis, cu care premierul ar fi colaborat destul de bine. Informația însă este greu de crezut, în contextul în care numele lui Grindeanu rămâne încă legat de OUG 13. Totuși pentru a-l ține constant în șah pe Liviu Dragnea, păstrarea lui Grindeanu în zona Cotroceni nu este tocmai o idee rea.

Ținând cont de solidaritatea de care au dat dovadă colegii din PSD Timiș și Caraș Severin, Grindeanu ar putea prelua frâiele unei instituții de stat locale sau s-ar putea întoarce la cariera universitară, pe care a abandonat-o în anul 2001, fiind atunci asistent universitar la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cum spuneam, fostul olimpic Grindeanu are experiență în instituțiile de stat locale. Acesta a ocupat funcția de director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş   din noiembrie 2001 până în ianuarie 2004, iar apoi în următorii trei ani a fost director general adjunct la Delpack Invest SRL. În anul 2008 a fost din nou director, de data aceasta la SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Când Liviu Dragnea l-a recrutat pentru postul de premier, acesta era președinte al Consilului Județean Timiș, unde, după cum chiar el spune, avea multe proiecte de pus în practică.

Cert este că Grindeanu are totuși suficient de multe opțiuni de luat în calcul, chiar dacă în momentul de față cariera sa politică pare un pic zugrăvită în gri.

sursă: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ