Veste bună pentru bănățenii care rămân fără adăpost! Ce se întâmplă!

325

Bănățenii și toți românii care rămân fără adăpost, primesc o veste bună! Pe 23 iunie a intrat în vigoare legea nr 143/2017, care modifică legea locuinţei.

Legea 143/2017 introduce noţiunea de „locuinţă de sprijin”: o „locuință cu o suprafață utilă de cel mult 100 mp, care se atribuie cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințele proprietate personală, în urma neachitării obligațiilor contractuale prevăzute în contracte de credit ipotecar, și a căror situație economică nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile piețe.”

Aceste locuinţe de sprijin sunt cumpărare de primării, prin licitaţie publică. Ulterior, ele vor fi închiriate celor care şi-au pierdut casa pentru că nu au putut plăti ratele.

Chiria este variabilă, şi depinde de venitul familiei, putând ajunge până la cel mult 10% din venitul net lunar calculat pe ultimul an.

Trebuie ca solicitantul să nu mai deţină o altă locuinţă, potrivit Economica.

sursă: dcnews.ro

2 COMENTARII

    • Sigur ca banatanu’ nu poate ramane fara adapost ! Cine sa distruga podurile sub care se adaposteste si doarme banatanu’ ? Asa ca banatanu’ are noroc: nu are cum sa ramana fara adapost, chiar daca a ramas demult fara minte. Vorba ceea: prost sa fii, noroc sa ai !

LĂSAȚI UN MESAJ