Oamenii de afaceri, îndemnaţi să-şi pună planurile pe net. Vor veni bani-VIDEO

123

Guvernul României, prin Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, va ajuta şi anul acesta micii antreprenori cu diferite sume de bani pentru stimularea şi dezvoltarea lor. Alături de deja cunoscutul program cunoscut din anii anteriori sub numele de minimis se vor lansa încă alte două programe de finanţare. Acestea sunt nişte programe menite să sprijine operatorii economici, societăţi şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici.

Miercuri, la centrul expoziţional din bulevardul Eroilor, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, întâlnire organizată de OTIMMC Timişoara. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate diverse probleme cu care se confruntă sectorul IMM-urilor şi totodată au fost prezentate cele două noi programe de finanţare pe care guvernul le oferă întreprizătorilor. Printre altele a fost prezentată o statistică legată de numărul SRLD-urilor înfiinţate (Societăţi cu Răspundere Limitată Debutant). Conform acestor date, după cum deja se cunoaşte, judeţul Timiş ocupă locul 3 la nivel naţional, după Bucureşti şi Cluj.

Primul program se adresează firmelor din mediul rural, finanţarea nerambursabilă oferită în acest caz fiind de maxim 125.000 de lei, la o intensitate a sprijinului nerambursabil de cel puţin 90%. Firmele eligibile trebuie să aibă cel puţin doi ani vechime şi să îşi desfăşoare activitatea în mediul rural.

Al doilea program cu finanţare nerambursabilă prezentat a fost programul de microindustrializare. Prin acest program sunt sprijinite firmele care desfăşoară activităţi de producţie şi vor să se retehnologizeze. Statul acordă fiecărei firme selectate o finanţare nerambursabilă de 250.000 de lei, reprezentând maxim 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

În cazul ambelor programe, planurile de afaceri trebuie să fie înregistrate online pe site-ul www.aippimm.ro, evaluarea făcându-se după câteva criterii care urmăresc: numărul locurilor de muncă nou create, ponderea investiţiilor în echipamente din subgrupa 2.1 şi 2.2, procentul de cofinanţare pe care antreprenorul este dispus să-l asigure etc. La fel ca şi anii trecuţi, şi acum se aşteaptă un număr mare de firme care doresc să acceseze aceste programe, liniile de finanţare urmând a fi deschise în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.