Oameni împușcați la Târgul de Crăciun de la Strasbourg. Morți, răniți și panică generală. VIDEO

714

Focuri de armă, marți seara, la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, în urma incidentului, susțin polițiștii. Traficul în zonă în care a avut loc atacul a fost oprit. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unui atac terorist.

Autorul atacului a fost identificat și este căutat în continuare de forțele de ordine, au precizat surse din Poliție, citate de bfmtv.com.

Președintele francez Emmanuel Macron a fost informat „în timp real” despre atacul armat de la Strasbourg.

„Președintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele survenite la Strasbourg. În consecință, el a decis să-și scurteze întâlnirea în desfășurare și a cerut ca ministrul de Interne să se deplaseze la fața locului”, este prima reacție a Palatului Élysée, potrivit Le Figaro.

Emmanuel Macron este însoțit de primarul din Strasbourg, Roland Ries, care era la Paris.

Suspectul, Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă, scrie mediafax.ro.

Acesta a fugit de la fața locului după un schimb de focuri cu polițiștii. Autoritățile au transmis că cel mai probabil este rănit.

Sute de polițiști și de jandarmi au fost mobilizați pentru a-l găsi pe cel care a deschis focul în apropierea târgului de Crăciun. Presa franceză scrie că bărbat a deschis focul, marți seara, cu o armă automată. „Planul alb” a fost declanșat în toate spitalele din Strasbourg.

Imaginile filmate de martori au surprins clipele de groază pe care le-au trăit oamenii aflați la târgul de Crăciun. Unii dintre aceștia au căzut la pământ sau au fugit să ceară ajutor.

Ministrul francez de Interne a confirmat faptul că este vorba despre un „incident de securitate publică grav ” în Strasbourg și a cerut oamenilor să rămână în case. De asemenea, Emmanuel Foulon, un purtător de cuvânt al Parlamentului European, a scris că este „panică” în centrul orașului, după ce s-au auzit focuri de armă și zeci de polițiști înarmați au împânzit străzile.

Viceprimarul orașului Strasbourg, Alain Fontanel, a scris pe Twitter: „Focuri de armă în centrul Strasbourg-ului. Vă mulțumesc tututor că rămâneți în case până când situația se clarifică”.

Autorul atacului este căutat de polițiști și de jandarmi.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ