O victimă a atentatelor de la 11 septembrie, identificată după aproape 18 ani

101

Autoritățile din New York au reușit să identifice pe baza ADN-ului încă o victimă a atentatelor de la 11 septembrie, la aproape 18 ani după atacuri. Victima, un bărbat al cărui nume nu a fost făcut public, la solicitarea familiei, este cea de-a 1643-a persoană identificată în cadrul eforturilor depuse de legiști pentru a stabili cine sunt toți cei 2753 de oameni dați dispăruți după prăbușirea Turnurilor Gemene, lovite de avioanele deturnate de teroriști.

Rămășițele sale au fost recuperate în 2013 în apropiere de clădirea Deutsche Bank şi experții l-au identificat prin analizarea unui fragment de os, a precizat Aja Worthy Davis, purtătoare de cuvânt a oficiului Chief Medical Examiner (CME) din New York, biroul municipalității care se ocupă de cazurile de moarte violentă.

Este vorba de prima identificare nouă din iulie anul trecut, când CME a stabilit identitatea unei alte victime, tot pe baza unui fragment de os, ca fiind Scott Johnson, un analist la compania de investiţii Keefe, Bruyette & Woods.

Identificarea a fost posibilă datorită progreselor înregistrate în tehnologia ADN şi a noilor tehnici puse la punct de laboratorul CME.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ