O viață de miner „cotată” la 20.000 de lei

66

Familia minerului care a murit în urma accidentului colectiv de muncă produs în subteranul EM Lupeni va primi un ajutor în valoare de 20.000 de lei, în timp ce ortacul rănit în acelaşi eveniment va primi un ajutor de 10.000 lei. Banii sunt acordaţi de la bugetul de stat, după ce Executivul a aprobat o hotărâre pentru sprijinirea familiilor aflate în situaţii deosebite.

„Ajutoarele de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi au la bază anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţele Hunedoara şi Tulcea”, se menţionează într-un comunicat.

Reamintim că doi mineri au fost prinşi de o surpare produsă în subteranul EM Lupeni, în luna iulie a acestui an. Din păcate, pentru unul dintre ei nu s-a mai putut face nimic. Accidentul colectiv de muncă a avut loc la aproximativ trei kilometri de intrarea în mină, într-un abataj cu banc subminat.

Ortacii executau operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului, fiind surprinşi de o surpare. Minerul şef de schimb Duleanţu Bolosin Gabriel Lucian a fost accidentat grav, iar salvatorii minieri l-au resuscitat îndelung şi au sperat că-l vor putea scoate în viaţă din subteran. Efortul lor a fost însă în zadar.

Ajutorul de miner, Raul Bărbat a ieşit din mină pe picioarele lui. În acest caz au fost deschise mai multe anchete, una dintre ele fiind pe masa procurorilor.

sursa: mesagerulhunedorean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ