O tenismenă cu cea mai mare ascensiune în clasamentul mondial al WTA – cetățean de onoare al Caransebeșului

456

La inițiativa primarului Felix Borcean, o sportivă profesionistă născută în Caransebeș ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului. Patricia Maria Țig este o jucătoare profesionistă de tenis de câmp care s-a născut în Caransebeș. Ea se clasează pe locul 171 în clasamentul WTA.

Deși a plecat în copilărie din Caransebeș, tânăra sportivă de 23 de ani, fiica unui voleibalist profesionist, a început să practice cu multă ambiție acest sport chiar în orașul de pe Timiș și Sebeș, continuând apoi la Galați. Patricia Ţig este jucătoarea de tenis din România cu cea mai mare ascensiune în 2014 în clasamentul mondial al WTA, urcând 596 de poziţii. Chiar dacă inițial s-a clasat pe locul 808, în câteva luni a ajuns pe poziţia 212, a câştigat şase turnee ITF de categorie Futures (premii de 10.000 de dolari), apoi a trecut la nivelul imediat superior, reuşind să câştige un turneu de 25.000 la Merida (Mexic). Acolo a mai câștigat şi o semifinală la un turneu de 50.000 dolari.

Anul următor în luna iulie tenismena a reușit o clasare în prima sa finală WTA, la turneul din Baku, iar la Australian Open, Patricia Maria Țig, locul 107 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-0, 6-1, de Monica Puig din Puerto Rico, locul 32 WTA și cap de serie numărul 29, în primul tur. Patricia Țig a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului de tenis de la Miami, după ce a învins-o cu 7-6, 6-2 pe Kristina Mladenovic.

În prezent, românca născută în județul Caraș-Severin, are jucate 360 de meciuri, din care 221 de victorii. Propunerea privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Caransebeș va fi făcută în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ