O placă din bronz în memoria eroilor, trimisă de Donald Trump, preşedintele SUA, la Timişoara

87

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, va ajunge la Timişoara, la finalul acestei săptămâni, pentru a participa la dezvelirea unei plăci din bronz, trimisă de preşedintele Donald Trump, în memoria eroilor Revoluţiei, conform news.ro.

Placa din bronz trimisă de preşedintele american  va fi aşezată pe clădirea ce va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţiei. „Primim de la Casa Albă un cadou, o placă de bronz care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Pe placă va sta scris „Această placă este dedicată în memoria eternă a eroilor din Timişoara şi martirilor care au pierit în urma cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului, în Decembrie 1989. Domnul să-i binecuvânteze pe aceştia şi pe poporul român. Donald J. Trump”.
Placa memorială va fi dezvelită în prezenţa noului ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, vineri, 20 Decembrie, în prima sa vizită la Timişoara de la preluarea mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ