O nouă pistă de biciclete în centrul istoric, peste noapte. Accesul pe pietonale rămâne interzis vehiculelor pe roți-VIDEO

252

Bicicliştii vor avea la dispoziţie o nouă pistă de biciclete care le va oferi un traseu direct din nordul în sudul oraşului. Vorbim despre amenajarea unui traseu ciclist pe strada Paris. Aceasta va duce spre centrul istoric, dar bicicliştii trebuie să ştie că nu au voie în contiuare să intre pe aleile pietonale.

„Nu vreau să mă abat de hotărârea de a lăsa fără niciun fel de vehicul centrul istoric. S-au făcut măsurătorile, putem să îngustăm carosabilul, că rămânem în standarde. Va fi o pistă pe carosabil şi va fi dedicată bicicliştilor”, spune primarul Timişoarei.

Întrebat ce va face cu şoferii care, cu siguranţă vor circula şi pe pista bicicliştilor, edilul şef spune că se vor găsi măsuri pe viitor. Oricum, pista se va face peste noapte. „Va fi vopsit şi dacă va fi cazul vom delimita şi cu repere de plastic (n.r. limitatoare de cauciuc). Dacă reuşim să facem rost de vopsea, atunci la noapte (n.r. marţi spre miercuri) se va lucra”, spune Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte centrul istoric, primarul vrea să îi îndepărteze pe toţi cei care circulă cu orice vehicul pe străzile pietonale. Adică nu vor avea voie în centrul istoric utilizatorii de role, skatebord-uri, segway, trotinete. Nici măcar copilaşii nu vor avea voie să se dea cu acele mici biciclete de copii, pentru că, în opinia primarului, un copil pe orice mijloc de transport, chiar de jucărie, poate răni un alt copil. Deciza va fi luată în plenul Consiliului Local de marţi, 27 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ