Săptămâna şi suta de amezi pentru timişorenii care intră cu maşinile în centrul istoric

97

Şoferii timişoreni nu par să se fi obişnuit, sau refuză să se conformeze, cu faptul că majoritatea străzilor din centrul istoric a devenit pietonală. Astfel, zilnic putem vedea pe aleile destinate pietonilor, autoturisme parcate fără nicio problemă.

Poliţiştii locali cu greu fac faţă acestor situații. Într-o singură săptămână, agenţii de Poliţie au sancţionat 100 de şoferi pentru că au parcat neregulametar pe străzile pietonale. Aceștia însă nu sunt singurii vânaţi de agenţi. ,

,În primul rând se acționează pentru depistarea șoferilor care pătrund cu autovehiculele în zona pietonală ori opresc sau staționează în zonele în care este amplasat indicatorul care restricționează aceste aspecte, dar și pentru depistarea bicicliștilor care circulă în perimetrul delimitat de indicatoarele care interzic accesul acestora în zona pietonală”, transmit poliţiştii.

Astfel, au fost amendaţi şi 27 de biciclişti care şi-au permis să pedaleze în centrul istoric.

,,Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția persoanelor care se deplasează în zona centrală, în care sunt montate indicatoare ce interzic circulația bicicletelor, să respecte legislația în vigoare și să nu pătrundă în aceste zone deoarece riscă sancțiuni foarte mari de până la 1.160 lei. Același lucru este valabil și pentru conducătorii auto cărora le este interzis să pătrundă cu autovehiculele în zona pietonală, dar și să oprească sau să staționeze pe străzi pe care sunt amplasate indicatoare cu oprire sau staționare interzisă”, mai transmite Poliţia Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ