O nouă anvelopă de iarnă, produsă în premieră la Timişoara

263

Cel mai mare producător de piese auto din Timişoara, Continental, va începe, anul viitor, producţia unei noi anvelope. Potrivit reprezentanţilor companiei, acest cauciuc este perfect pentru iarnă şi este creat special pentru maşini sport şi pentru cele cu motoare puternice.

Noua anvelopă are o aderenţă mai mare, distanţa de frânare fiind foarte redusă atât pe zăpadă, cât şi pe uscat.

„Prin noul model WinterContact TS 860 S, Continental oferă o anvelopă de iarnă creată pentru un condus dinamic al mașinilor sport și a celor puternice. Acest model de anvelopă va fi disponibil atât ca echipare originală, cât și pentru piața de înlocuire, iar Continental plănuiește să ofere constructorilor de mașini versiuni personalizate, cu diferite proprietăți de manevrare la cel mai înalt nivel. Anvelopa va fi produsă în 14 dimensiuni, de la 18 la 21 de țoli, cu viteze de până la 270 km/h”, spun reprezentanţii Continetal.

Urmează ca fabrica din Timişoara să primească avizele pentru începerea procesului de producţie, urmând ca noua anvelopă să fie disponibilă pentru întreaga piaţa europeană de automotive.

„Anvelopa a trecut toate testele necesare pentru a primi simbolul cu cele trei vârfuri de munte și fulgul de zăpadă, acestea fiind teste pe care trebuie să le posede toate anvelopele de iarnă ce se lansează pe piață începând cu această iarnă. Pe eticheta standard pentru anvelope în Uniunea Europeană, noua anvelopă primește o clasare Grup C pentru aderență în condiții de șosea umedă, și, în funcție de specificații, Grup B, C, sau E pentru rezistența la rulare. În clasarea din punctul de vedere al zgomotului, această anvelopă foarte silențioasă a primit simbolul cu două bare negre”, mai transmite compania.

LĂSAȚI UN MESAJ