O mașină distrusă în urma unui accident rutier în care se va afla o tânără „moartă”, în Piața Libertății. Ce se întâmplă

4373
timisoara drive safe

Un scenariu în premieră la nivel național va fi pus în scenă în Piața Libertății din Timișoara. Asociația Legal Drive organizează o campanie cu totul specială de prevenire pe linie rutieră, menită să tragă un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de accidente grave în vestul țării.

Acțiunea va avea loc duminică, 8 mai, între orele 11.00 – 15.00, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”. Evenimentul va debuta cu expunerea unei maşini avariate în urma unui grav accident de circulaţie, pe o platformă, în Piaţa Libertăţii, între orele 11.00 – 14.00. Între fiarele contorsionate ale autoturismului se va afla o „victimă” accidentată mortal, căreia i se va aplica un machiaj profesionist. Astfel, vor fi prezentate publicului imagini cât mai apropiate celor rezultate din tragedii rutiere.

La acţiune vor participa echipaje ale I.S.U.„Banat”, care vor desfăşura un exerciţiu de descarcerare a victimei, căreia îi vor acorda şi măsuri de prim ajutor, sub privirile spectatorilor din piaţa publică.

După finalizarea exerciţiului de descarcerare şi de acordare a măsurilor de prim ajutor, platforma ce va purta maşina avariată va pleca în defilare pe străzile centrale ale oraşului, însoţită de două echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” şi un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

După campania pe care am desfăşurat-o în luna septembrie a anului trecut, la Timişoara, am hotărât să recurgem la un scenariu şi mai şocant, punând în scenă de această dată un exerciţiu de descarcerare în Piaţa Libertăţii, cu ajutorul echipajelor SMURD. Le reamintim participanţilor la trafic din Timişoara şi din judeţ că orice manevră care încalcă legislaţia rutieră poate provoca adevărate tragedii pe şosele. A conduce sub influenţa alcoolului, a călca excesiv pedala de acceleraţie sau a scrie mesaje de la volan sunt situaţii de iresponsabilitate, prin care şoferii îşi pun în pericol propria viaţă şi pe a celorlalţi din trafic. Sperăm că şi această acţiune va fi corect înţeleasă de comunitate şi va avea efecte mai puternice decât precedenta campanie, conducând la reducerea numărului de accidente grave”, a explicat Mădălin Chipirlin, preşedintele Asociaţiei Legal Drive, organizatorul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ