Meci de gală pe Dan Păltinișanu în 21 mai, finala Cupei la rugby

357

Și totuși Timișoara va fi gazda finalei Cupei României la rugby. Anunțul vine după ce Baia Mare s-a retras din cursă deși primise inițial organizarea ultimului act din 21 mai.

Paștele a venit cu un cadou special pentru rugby-ul timișorean, găzduirea finalei Cupei României din acest an. Decizia a fost luată de Federația Română de Rugby ca urmare a retragerii municipiului Baia Mare. O retragere cel puțin greu de înțeles dacă ne gândim că gruparea maramureșeană s-a înscris în cursă, a obținut organizarea și apoi a abandonat ideea…

Este poate o normalizare a situației în rugby-ul românesc ori poate are legătură cu dosarul penal apărut săptămâna trecută ce îl privește pe primarul din Baia Mare, Cherecheș. Una peste alta rămâne prima finală de rugby organizată la Timișoara.

”Avem o veste foarte bună, în 21 mai vom organiza pe stadionul Dan Păltinișanu finala Cupei României. Baia Mare s-a retras și Federația ne-a acordat nouă această onoare. Nu ne-a luat prin surprindere decizia lor de a renunța la organizare, cred că e o normalizare a lucrurilor în rugby. Timișoara e un oraș care a făcut multe pentru rugby în ultimii ani și meritam un meci important”, a făcut anunțul Dușan Filipaș.

Până la finala Cupei Timișoara Saracens mai are 3 meciuri de câștigat. Primul are loc miercuri dimineața, ora 11, în Ronaț, și este restanța cu Steaua ce contează doar pentru palmares. Valentin Popârlan va fi căpitanul roș-negrilor în condițiile absenței lui Stelian Burcea. ”Mă onorează încrederea acordată. Trebuie să fim motivați și pregătiți la orice meci și să luăm ps cu pas fiecare obiectiv. Din punctul meu de vedere e simplu, dacă batem de fiecare dată ne vom îndeplini toate obiectivele”, a declarat internaționalul de linia a II-a.

Iar veștile bune nu se încheie aici, capitala Banatului ar putea primi încă un meci important în 2016. Și anume amicalul României cu Fiji din luna noiembrie… Ar fi primul meci internațional al Stejarilor pe Bega după 11 ani, mai exact de la duelul cu Rusia de pe fostul stadion UMT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ