Corina Șuteu, propusă la Ministerul Culturii

208

Premierul Dacian Cioloș a propus-o pe Corina Șuteu pentru fotoliul de la Ministerul Culturii în locul lui Vlad Alexandrescu.

Guvernul a precizat, într-un comunicat, că numirea Corinei Șuteu la Ministerul Culturii exprimă „dorința de continua procesul de reformă”.

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Corina Şuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ea a fost director al Institutului Cultural Român New York în perioada 2006-2012.

Ea și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit directorul Uniunii Teatrale din România (UNITER), după ce și-a manifestat interesul față de sectorul de management cultural.

În 1995, Corina Șuteu a preluat șefia Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST.

Vlad Alexandrescu a precizat, vineri, că secretarul de stat Corina Șuteu este persoana potrivită pentru a-i continua reformele.

Discuții despre o posibilă demisie a lui Vlad Alexandrescu au apărut săptămâna trecută, după ce nu a reușit să aplaneze conflictul izbucnit la Opera Națională din București (ONB). În presă a apărut informația că Dacian Cioloș i-a cerut demisia.

Ulterior, Vlad Alexandrescu a anunțat pe Facebook că își depune mandatul și i-a cerut premierului să continue reformele începute de el. De asemenea, ministrul demisionar a trecut în revistă realizările sale din cele șase luni de mandat.

În aceeași seară, circa 100 de persoane au protestat în fața Palatului Victoria față de demisia lui Vlad Alexandrescu. Manifestările de susținere au continuat și pe rețelele de socializare.

După aceste manifestări, Vlad Alexandrescu a revenit asupra deciziei sale de a demisiona și a spus că nu își va depune mandatul înainte de Paști și i-a cerut, din nou, premierului asigurări că reformele începute de el vor continua.

De asemenea, în presă a apărut o scrisoare semnată de Vlad Alexandrescu adresată Grupului pentru Dialog Social în care a denunțat încercări de intimidare din partea unor colegi din Guvernul Cioloș.

În finalul scrisorii, Vlad Alexandrescu i-a cerut premierului o reacordare a încrederii pentru a-și putea continua mandatul.

După ce această scrisoare a fost făcută publică, Dacian Cioloș a anunțat că Vlad Alexandrescu va fi revocat și a criticat ultimele sale acțiuni.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ