O lume întoarsă cu fundul în sus

542
  1. Ajutați-mă să înțeleg și eu ceva cât se poate de simplu: ce îi mai trebuia unui medic de talia Profesorului Lucan pentru a fi împlinit? A parcurs, la pas, cu lejeritate și pe binemerit, o desăvârșită carieră științifică, a urcat ușor și firesc toate treptele vieții universitare, a fost ultrarecunoscut de societate, a avut bani, glorie și toate cupele simbolice pline. Dar se pare că toate acestea nu au fost de ajuns și a vrut mult mai mult. O să vă pripiți de îndată să spuneți că a vrut mai mulți bani și o să vă sprijiniți pe spusa conform căreia cei care au bani vor tot mai mulți bani. Eu mă îndoiesc că Profesorul Mihai Lucan a vrut mai mulți bani. A vrut ceva mai mult decât bani și putere, ceva mai mult chiar decât influență: a vrut să își arate (să ne arate) că e un zeu intangibil. Or, așa ceva nu au suportat nici măcar protectorii săi…
  2. Ajutați-mă să înțeleg și eu ceva cât se poate de simplu: ce stranie și suicidară solidaritate a făcut ca superiorii din Poliția Română să îl protejeze cu tăcerea lor pe pedofilul coleg polițist? Au tăcut pentru că sunt complici? Au tăcut fiindcă sunt incapabili? Au tăcut pentru a-i da prilejul ministresei Carmen Dan să schimbe pe cine vrea Dragnea? Spuneți-mi și mie dacă DIICOT-ul poate face ceva sau, pur și simplu, se uită la filme cu milițieni.
  3. Ajutați-mă să înțeleg și eu ceva cât se poate de simplu: în ce Dumnezeu cred enoriașii care îl susțin pe fostul preot pedofil Pomohaci? De fapt, în ce cred ei? De fapt, ajutați-mă să înțeleg dacă, în cazul lui Pohomaci, a fost pedofilie sau homosexualitate. Sau dacă mai are vreo importanță ce a fost în cazul unui slujitor al Bisericii.
  4. Ajutați-mă să înțeleg și eu ceva cât se poate de simplu: ce râvnă le mână pe actrițele Hollywood-ului să împingă campania #metoo înspre zone ale absurdului absolut? Vreau și eu să înțeleg cum o actriță poate veni acum, după ani, și să spună, credibil, că X. i-a făcut avansuri, că i-a pus mâna pe fund, că a invitat-o la un pahar, că i-a spus că e frumoasă. Nu mă refer neapărat la cazul producătorului Harvey Weinstein, ci la cazuri despre care, practic, puteai spune orice. Eu, fiind un medieval trubadur, aproape că interpretez această isterie stupidă — căreia i s-au alăturat nenumărate persoane de bună-credință — că nu e altceva decât o campanie feroce împotriva sexualității heterosexuale de care ar cam trebui să ne fie rușine. Asta în ciuda faptului că i-au căzut victime și câțiva actori asumat homosexuali.
  5. Facebook-ul devine tot mai accentuat un spațiu al cenzurii politice. Corectitudinea politică a stângii „progresiste” amputează orice dezbatere ideatică. Protestez vehement față de suspendarea conturilor unor personalități ale gândirii de dreapta cum sunt Dragoș Paul Aligică și Andrei Rugină!
  6. Sunt 15 grade Celsius cu plus afară din casă și unii trandafiri, care nu știu să citească în calendar, s-au grăbit nască flori ca și cum ar fi primăvară. Dar asta, mai degrabă, cred că e o minune.