Librărie din Timișoara, gazda unui eveniment cultural deosebit, dedicat istoriei Banatului

350

Timișenii sunt așteptați la un eveniment deosebit, dedicat istoriei orașului de pe Bega, dar și întregii regiuni a Banatului.

Tema evenimentului este ,,Banatul și Timișoara în context european. Un dialog pornind de la cărțile domnului prof. Univ. Dr. Victor Neumann”. O serie de discuții interesante, pe marginea acestui subiect, vor fi purtate chiar de către prof.dr. Victor Neumann și de Miodrag Milin, Carol David și Petru Ilieșu.

Discuțiile vor porni de la următoarele cărți ale istoricului Neumann: Istoria Banatului. Studii privind particularitățile unei regiuni transfrontaliere, Editura Academiei Române, 2016, Timișoara sub semnul Prințului Eugeniu de Savoya. Trei sute de ani de europenitate, Editura Balcanic, 2016, Evreii Banatului. O mărturie a multi- și interculturalității Europei Est-Centrale, Editura Brumar, 2016 și Particularities of the Transition and adaptation of the concept of Nation in Eas-Central Europe: The Hungarian and Romanian Casese in The Nineteenth Century, excerpt from Contribution to the History of Concepts, 2012

Evenimentul va avea loc marți, 27 iunie 2017, de la ora 18.00, la librăria La Două Bufnițe (Piața Uniri nr. 11, Timișoara).

Victor Neumann (n. 28 octombrie 1953, Lugoj) este istoric și filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara și director al Muzeului de Artă Timișoara. Este cofondator – împreună cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen – și director (din 2008) al Școlii Doctorale Internaționale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este colaborator periodic al revistelor culturale românești Orizont (Timișoara), Timpul (Iași), Observator Cultural (București), Revista 22 (București), Dilema/Dilema Veche (București), Apostrof (Cluj), Idei în Dialog (București), Altitudini (București), etc., publicând peste 500 de articole, cărți de autor, traduceri și ediții coordonate. A primit premii și distincții pentru merite deosebite în activitatea științifică, didactică și artistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.