Sezonul cald provoacă tragedii, în vestul țării! Tată și fiică, înecați la scăldat!

567

Trei decese au fost înregistrate, weekendul trecut, în județul Bihor, toate avand ca și cauză, înecul.

Un bărbat în vârstă de 55 ani din judeţul Neamţ şi fiica lui de 11 ani au pierit în timp ce se scăldau într-o baltă amenajată pe un teren agricol dintre localităţile Viişoara şi Pădureni, sora fetiţei, o adolescentă în vârstă de 12 ani, reuşind să se salveze singură.

„Apelul a fost primit pe numărul de urgenţă în jurul orei 16.30. Din păcate a durat aproape 30 de minute până când victimele au fost scoase din baltă. S-a încercat resuscitarea celor două persoane însă, din păcate, nu s-a reuşit”, a declarat şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Potrivit medicului, la câteva minute după primul apel, a fost înregistrată o nouă alertă dintr-un ştrand salontan, unde un bărbat de 55 ani a fost găsit inconştient în bazin.

„La locul incidentului s-au deplasat două echipaje, de la SMURD şi Ambulanţa Bihor. Din nefericire, însă, nu am reuşit să-l readucem la viaţă”, a mai spus şeful SMURD Bihor.

Ironia face ca cele două accidente să survină la doar câteva ore după ce medicii și voluntarii Serviciului Județean de Ambulanță interveniseră, într-un exercițiu demonstrativ în ștrandul Complexului Perla din Băile 1 Mai, tocmai pentru a sensibiliza populaţia cum să intervină în situații de înec. Medicii atrag atenția că este important ca oamenii din jurul victimelor să înceapă resuscitarea imediat, să nu asiste pasiv la ce se întâmplă în jur.

Managerul SAJ declara că anul acesta în ştrandurile şi piscinele din Bihor nu au existat cazuri de înec.

sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ